روش اکات

(شدت) زیاد و خواه با قدرت کم برسلامت انسان تأثیر گذار می باشند. امواج الکترومغناطیسی با گرم کردن بافتهای موجود در بدن و یا بوجود آوردن تغییرات شیمیایی در بدن به سلامت انسان صدمه می زند. امواج الکترومغناطیسی با شدت و قدرت زیاد توسط گرما به بدن انسان ضرر می رسانند در صورتیکه و امواج الکترومغناطیسی با وات کمتر با مدت زمان طولانی باعث ایجاد تغییرات در بافتهای شیمیایی بدن و در نتیجه صدمه به سلامت انسان می شوند. یکی از خواص امواج الکترومغناطیسی این است که در خلاء منتشر می شوند و توسط طول موج وهمچنین فرکانس مشخص می شوند. زمانیکه طول موجها بسیار کوچک می شوند امواج الکترومغناطیسی در برخورد با ماده مانند یک خوشه (توده) انرژی رفتار می کند.به این خوشه های انرژی کوانتوم و یا فوتون گفته می شود.

” ای ام آر” هایی که در این نوع هستند , اشعه های ایکس و گاما می باشند.این اشعه ها دارا ی انرژی کافی می باشند بطوریکه می توانند پیوند های اتمی را که بین مولکولهای موجود در سلول می باشند را پاره کرده واتمها و یا تکه های مولکولها را به حالت مثبت و یا منفی (باردار) در آورند. این اشعه هایی که انرژیشان به مقدار بسیار زیادی افزایش یافته است,در هنگام برخورد با مولکولها, با انجام عمل یونیزاسیون بر روی مولکولها,ساختار مولکولی و عملکردهای حیاتی مولکولهارا تخریب کرده و در نتیجه با انجام یک سری واکنش های بیوشیمیایی باعث ایجاد سرطان می شوند.بنابر تحقیقات انجام گرفته افرادی که در معرض اشعه های ایکس و گاما قرار می گیرند, بیشتر از دیگران دچار سرطان می شوند.از اینرو این اشعه ها با عنوان “یونیزاسیون (یونیزه کننده) تابشهای الکترومغناطیسی ” شناخته می شوند. گروه دیگری از ” ای ام آر” آنهایی هستند که عمل یونیزاسیون را انجام نمی دهند.این گروهها عبارتند از تکه های الکترومغناطیسی شامل فوتنها می باشند که دارای انرژی کافی بمنظور شکستن پیوندهای اتمی نمی باشند.امواج موجود دراین گروه بترتیب از کم انرژی به پر انرژیها عبارتند از :امواج رادیویی, امواج میکرو, اشعه مادون قرمز,امواج مریی,اشعه لیزر, اشعه ماوراء بنفش. این امواج فرکانسهایی که در امواج رادیویی و گوشیهای موبایل کاربرد دارند را افزایش داده و خاصیت امواج میکرو را از

خود نشان می دهند.نداشتن اطلاعات کافی در مورد این امواج باعث ایجاد شک و تردید در افراد می شود. افزایش چشمگیری که در مراکزتبلیغات و شرکتهای تلفن همراه و استقرار این مراکز بطور نامنظم و داشتن کنترل باعث افزایش این نگرانی در کشورمان شده است.از طرف دیگر در اطراف تمام دستگاه هایی که با جریان متناوب کار می کنند و همچنین در اطراف خطوط با ولتاژ بالا که ازآنها جریان متناوب عبور می کند, یک میدان مغناطیسی موجود می باشد.طبق تحقیقات انجام گرفته بر روی حیوانات آزمایشگاهی که در معرض امواج الکترومغناطیسی قرارگرفته اند تأثیرات منفی این امواج بر روی این حیوانات تثبیت شده است.از طرفی درمورد ارتباط افرادی که در مکانهایی که در معرض معرض امواج الکترومغناطیسی می باشند کار می کنندو بیماریهایی از قبیل افسردگی, سرطان خون, سرطان سیستم عصبی مرکزی, ملانوم و سرطان شش تحقیقات فراوانی به انجام رسیده است.

گوشیهای تلفن و برخی مراکز امواج الکترومغناطیسی مربوطه همچنین دستگاههای تولید کننده میدانهای الکترومغناطیسی بر روی سلامت جامعه اثرات نامطلوب فراوانی به همراه دارد.ظهور این اثرات نامطلوب بر یک جامعه مدت زمان مدیدی طول خواهد کشید بنابرین پیشگیری و تلاش برای کم کردن این اثرات پدید آمده در آینده کار بسیار و مفیدی برای انسانها خواهد بود. بعضی مراکز گوشی همراه بدلیل ایجاد امواج مضربرای سلامتی انسان, بایستی بطور قطعی در مکانهایی بدور از حیاط مدرسه, کودکستان,بیمارستان,پارکها , و در مکانهایی که کودکان,افراد مسن و بیماران بیشتر حضور دارند, مستقر شوند.با وجود داشتن فرکانسهای مختلف و همچنین اثرات بیولوژیکی متفاوت,اثرات نامطلوب و مضر امواج امواج الکترومغناطیسی در آینده بوضوح و روشنی خودرا نشان خواهند داد.